28ste SFT een feit

We hebben er even op moeten wachten maar zaterdag 11 september was de 28ste Sponsorfietstocht een feit.
Door alle eerdere corona-maatregelen konden we nu, enigzins in aangepaste vorm, wél fietsen!

Een kleine 50 fietsers hadden zich ingeschreven. Mooi om te zien dat ook de jongere generatie aanwezig was. De jongste deelnemer dit jaar was 12 jaar!

Zoals velen weten zijn wij een samenwerking aangegaan met de Lilato Foundation. Een project opgestart door Anne Smudde (oud-schagenees) eveneens voorzitter van deze Stichting. Judith Nolthenius, secretaris van Lilato, was aanwezig voor de mentale ondersteuning en foto’s. Iedereen kon eventueel kennis maken of vragen stellen m.b.t. het project in Zambia.

Om ook symbolisch de start van deze samenwerking vorm te geven gaf Anne Smudde dit jaar het startschot van deze 28ste Sponsorfietstocht!

Stefan had weer een fantastische route voor de fietsers uitgezet. Vanuit Schagen ging de route via Kolhorn, Middenmeer naar Medemblik waar alle deelnemers en vrijwilligers werden getrakteerd op (de gebruikelijke) koffie met appelgebak, dit jaar bij Restaurant Koekenbier. Hoewel het een droog dagje leek te worden, gooide de weergoden wat roet in het eten. Na een kort maar krachtige bui ging de tocht verder naar Opmeer en Hoogwoud waar we wederom een sanitaire stop hielden. Via ’t Veld konden we via de Tolkerdijk (waar een pittig tegenwindje stond) weer huiswaarts.


Met slechts een paar lekke banden en geen uitvallers kunnen we weer concluderen dat het een fantastische dag was!
Ondanks de klein aantal deelnemers hebben we weer een mooi bedrag bij elkaar gefietst nl. : € 5.720,-!

Een mooie bedrag waarmee wij het Kinderhuis kunnen ondersteunen met (een deel van) de aanleg van een omheining rondom het kinderhuis.

We willen ook dit jaar alle vrijwilligers én sponsoren wederom bedanken voor hun bijdrage!
Het lijkt zo gewoon, maar zo blijkt na deze bijzondere corona-periode, niet alles zo gewoon is als dat het normaal gesproken lijkt. Zonder hen is het niet mogelijk deze bijzondere tocht te organiseren!

« van 2 »