Zonnige 30ste Editie

Met een fantastische rit van 2022 nog in het geheugen, was het dit jaar weer tijd voor 30ste Sponsorfietstocht! Helaas hadden we een mindere opkomst dan eerdere jaren, maar met 50 fietsers, en met fantastisch weer werd het alsnog een supermooie dag.

Ook al was de route gedurende de dag hemelsbreed niet verder dan 15 kilometer van Schagen, waren sommige wegen alsnog een verrassing voor velen.

Wederom vertrokken we, net als ieder jaar, stipt om 09.00 uur vanaf de Hofstraat in Schagen. De rit ging eerst via Kolhorn, Lutjewinkel, naar Nieuwe Niedorp. Bij Camping ’73 konden wij gebruik maken van het parkeerterrein voor een 1ste stop. Na het nuttigen van een broodje en wat drinken ging de tocht verder naar ’t Veld, via Waarland, naar Dirkshorn. Bij de zeer gastvrije Burgerfarm Dirkshorn stond de traditionele koffie met appelgebak voor ons klaar.De rit ging verder via (nogmaals) Waarland, Oudkarspel waar we vervolgens in Warmenhuizen gebruik konden maken van het parkeerterrein van Bejo Zaden voor een 3de en laatste stop.
Tijdens de laatste etappe hadden we een klein ongevalletje waardoor we wat oponthoud hadden, maar deze bikkel bedacht zich na Groenveld toch weer op te stappen om de rit toch uit te kunnen rijden.

In stijl sloten we de tocht af om via het centrum van Schagen te finishen.
Al met al kunnen we niet anders concluderen dat we toch in een prachtige omgeving wonen en kunnen fietsen!! Mooi hoeft niet ver weg te zijn.

Echter fietsten we dit jaar ook voor een goed doel nl. Opvanghuis Lilato in Zambia.
Het uiteindelijk bij elkaar gefietst bedrag dit jaar is het mooie bedrag van € 6.770,- !!
Een bijdrage die er voor zorgt dat er een mooi sportveld bij het opvanghuis komt te liggen!!

Hennie
Deze laatste tocht stond ook in het teken van het afscheid van Hennie, onze penningmeester. Zij heeft aangegeven na 30 jaar het stokje over te dragen. Een dikke bos bloemen vanuit ons als bestuur en de familie Pool, waar de fietstocht ooit begon, mag dan ook niet ontbreken.
Hennie zal het boekjaar afmaken waarna er een opvolger bekend zal worden gemaakt.
Hennie…..nogmaals bedankt voor alle tijd, energie maar ook gezelligheid!We willen, ook namens de Lilato Foundation, alle deelnemers wederom van harte bedanken voor jullie aanwezigheid, inzet, en gezelligheid. We zien jullie graag volgend jaar op 25 mei weer aan de start van de 31ste editie van deze bijzondere fietstocht.

Ook alle sponsoren een hele grote dank! Zonder hen is er nl. geen fietstocht!

« van 2 »