30ste Sponsorfietstocht

Het is alweer even geleden maar in de tussentijd hebben wij niet stil gezeten. Met een paar uitdagingen achter de rug kunnen we iig weer toezeggen dat we 3 juni a.s. kunnen gaan fietsen! We gaan er voor om er weer net zo mooie tocht van te maken als afgelopen jaar.
We hebben een bijzondere tocht dit jaar…de tocht wordt nl. voor de 30ste keer gereden!! Een prachtige mijlpaal!!

Route
Stefan heeft weer een mooie route uitgezet van 100 kilometer!! Waar we heen gaat houden we natuurlijk nog even als verrassing. Maar één garantie kunnen wij jullie wel geven…we hebben gewoon weer koffie met appelgebak!

Sponsorproject Lilato
De 2 Insaka’s (buitenlokalen) worden inmiddels intensief gebruikt.
Meer informatie en foto’s kunnen jullie terugzien op onze website of facebookpagina of op de
website / facebookpagina van Lilato. Zie onder dit artikel ook het verslag van Anne Smudde (Voorzitter Lilato). Wij worden i.i.g. erg blij om dit te lezen!

De Lilato foundation heeft inmiddels een sponsorverzoek ingediend voor komende fietstocht, zodat we vooraf weten waarvoor we gaan fietsen.
De wens is om een sportveld aan te leggen zodat de kinderen van Mulala een veilige plek hebben om op te sporten en waar natuurlijk ook sportlessen gegeven kunnen worden. Het sportveld moet voorzien zijn van gras, waarop o.a. gevoet- en gevolleybald kan worden. Daarnaast zal er een basketbalring worden opgehangen. Alvorens het e.a. aan te leggen zal het veld geëgaliseerd moeten worden. De totale afmeting van dit veld zal dan ca . 40m x 30meter worden.
Binnen de afmetingen van dit veld kunnen er allerlei sporten gespeeld worden, waaronder ook slag- en honkbal.

Sponsorkaart en inschrijven
We zijn op dit moment druk in de afrondende fase van de sponsorkaart. We hopen dat deze snel naar de drukker kan zodat deze binnenkort bij jullie op de deurmat ligt. Iedereen die in 1 van de 4 laatste edities heeft meefietst kan een sponsorkaart verwachten.

Heb je geen sponsorkaart ontvangen, download dan bij inschrijving de sponsorkaart van de website.

Wil je gegarandeerd zijn van een plekje in het peloton schrijf je dan ook z.s.m. in!! Dit kan vanaf ca. 1 april a.s. via www.sponsorfietstocht.nl . De inschrijving stopt ongeveer een week voor de tocht of als het peloton vol zit. Dit om de catering op de juiste hoeveelheid fietsers af te stemmen. We willen natuurlijk niets te kort komen. 😉 We houden een max. aantal aan van 100 deelnemers.

Locatie / vertrek / aankomst
Uiteraard vertrekken we, net als ieder jaar, vanaf het Regius College, aan de Hofstraat 11 te Schagen. Nadat we een kopje koffie hebben gedronken, en het welkomstwoord van Martin hebben gehoord, zullen we na een korte veiligheidsinstructie van Rolf op de fiets stappen.

We vertrekken om stipt 09.00!! Dus bij deze het verzoek je ’s ochtends uiterlijk om 08.30 aan te melden (met sponsorkaart uiteraard). Om ca. 15.00 a 15.30 zullen we weer finishen bij het Regius College waar, onder het genot van een drankje, het bijeen gefietste geld bekend zal worden gemaakt.


We zien jullie graag op zaterdag 3 juni aan de Hofstraat 11 te Schagen!!
Bericht van Anne Smudde (Voorzitter Lilato Foundation)

In 2022 zijn er in het buurthuis van Lilato een aantal activiteiten georganiseerd. Hierbij is gebleken dat het binnen in het huis over het algemeen veel te warm is. Eind 2022, begin 2023 zijn er door de sponsoring van Stichting Sponsorfietstocht.nl twee insaka’s gebouwd. Sinds begin 2023 worden er activiteiten gehouden in buurtcentrum Lilato. Deze worden georganiseerd door de mensen vanuit de wijk, Mulala, zelf.

Een vrouw wilde graag naailessen geven en geeft nu twee keer in de week 10 vrouwen naailes. Zij leren om dingen te maken die ze kunnen verkopen om op die manier uiteindelijk hun eigen geld te verdienen.
Een vrouw wilde graag een spaarsysteem opstarten met een aantal vrouwen, het systeem heet village banking. Hier doen zeven vrouwen aan mee die een keer in de week bij elkaar komen. Elke vrouw legt dan een klein beetje geld in, een van de vrouwen krijgt dan het totaalbedrag, zij moet dat binnen een maand met rente terugbetalen. Als elke vrouw aan de beurt is gekomen kunnen ze kiezen om nog een rondje te doen of niet. Op die manier kunnen ze op den duur de rente verdelen.
Een vrouw geeft bijles aan 20 kinderen vanuit Mulala die op school niet lekker meekomen met lezen en schrijven. Deze kinderen komen twee keer in de week voor bijles naar Lilato, ze krijgen dan meer aandacht en doen spelletjes rondom taal.

In navolging van deze activiteiten heeft een school in Mulala gevraagd of ze de hoogste klas kookles mogen geven in het centrum, daar hebben we natuurlijk positief op gereageerd.
Ook zijn er ideeën voor meerdere activiteiten ontstaan, zoals lees- en schrijfles voor volwassenen, lessen budgetteren, women Impact en Girl Impact. Ook deze ideeën komen uit het dorp zelf, we proberen daarbij de mensen zoveel mogelijk alles zelf te laten regelen. Wij bieden dan de ruimte en eventueel de materialen.

Van de adviseur van de Chief, van het overkoepelende Chiefdom Mukuni heeft de mensen van Lilato Zambia al een groot compliment gegeven, hoe mooi ze het project vinden. Zij hebben ook gevraagd of zij niet in andere delen van Mukuni hetzelfde kunnen doen.

Anne Smudde