Texel was weer fantastisch!

Het was alweer even geleden, dus het werd weer hoog tijd om naar en over Texel te fietsen!
Met 66 enthousiaste deelnemers aan de start en de zon die scheen kon de dag eigenlijk al niet meer stuk.

Dit jaar fietsten we voor een buiten(les)lokaal voor het Lilato-huis in Zambia. De temperaturen kunnen in de zomer nl. hoog oplopen waardoor binnen zitten geen optie is.

Stipt om 09.00 vertrokken we van de Hofstraat om vervolgens via Anna Paulowna, Breezand naar Den Helder te fietsen. Helaas zat het autodek vol van de boot, waardoor we een half uur moesten wachten.
De sfeer bleef er prima onder, echter moesten we noodgedwongen na de overtocht een extra stop inlassen voor een broodje en wat vocht.

Na de overtocht en wat versnaperingen tijdens onze 2de noodgedwongen stop, konden we verder richting Den Burg, de Koog en naar onze 2de stopplaats: Vliegveld Texel. Waar bij Restaurant de Vlijt onze welverdiende koffie met appelgebak klaarstond!


De energie van de 2 koppen koffie en appelgebak konden we wel gebruiken want niet veel later stond het lastige stukje in zuidelijke richting op het programma. Met een “écht” Texels tegenwindje moest er even flink doorgetrapt worden om de boot van 14.30 te halen. Gelukkig konden we nog precies op tijd de boot op waardoor we niet nog meer vertraging op zouden gaan lopen.

Na een kleine stop in Den Helder voor een fruitje konden we weer huiswaarts. Met een warm onthaal werden wij binnengehaald. Tijdens de borrel werd er bekend gemaakt dat we het fantastische bedrag van € 6.700,- bij elkaar hebben gefietst!

We willen, ook namens de Lilato Foundation, alle deelnemers wederom bedanken voor jullie aanwezigheid, inzet, én gezelligheid. We zien jullie graag volgend jaar op 3 juni weer aan de start van de 30ste editie van deze bijzondere fietstocht.

Ook alle sponsoren een hele grote dank! Zonder hen is er nl. geen fietstocht!

Voor wie de tocht zo mooi vond en nog een keer wil fietsen…klik op de volgende links voor routekaart en beschrijving.

Graag tot volgend jaar op zaterdag 3 juni 2023!

« van 2 »