Na regen komt zonneschijn

De weergoden waren minder goed gezind dan eerdere jaren, echter dat mochten bijna 50 fietsers niet tegenhouden om wederom deel te nemen aan deze bijzondere fietstocht.

Het startschot werd dit jaar gegeven door niemand minder dan…. oud-voorzitter Johan Kloos.
Op professionele wijze gaf hij stipt 09.00 het startschot voor de 27ste Sponsorfietstocht.

In zuidelijke richting ging de route over de Westfriese Zeedijk naar Schoorldam, waarna we onze weg vervolgde richting Petten. Gelukkig konden alle deelnemers daar droog zitten en onder het genot van een broodje en drankje de 1ste etappe evalueren.

Om ca. 10.45 werd rit vervolgd richting Schoorl en het pittoreske Bergen. Een flinke uitdaging voor onze motorrijders door de velen kleine zijstraatjes. Onze complimenten voor de verkeersregelaars, want we zijn zonder kleerscheuren aangekomen bij Fletcher Hotel Restaurant Marijke waar we heerlijk konden genieten van een kopkoffie en de gebruikelijke Appelgebak!

De regenjasjes konden uit, want de regen werd vervangen door zon! Via Warmenhuizen, ’t Veld reden we richting Nieuwedorp, waarna we na een korte sanitaire stop onze weg vervolgde naar Kolhorn.

Tenslotte naderden we het eind van de tocht en zagen we vanaf de Westfriesedijk het eindpunt weer liggen: Schagen! Met flink sirene werk reden we met het hele peloton Schagen weer in.
Zonder kleerscheuren met slechts 2 lekke banden aangekomen daar waar we begonnen zijn.


De voorlopige opbrengst was , ondanks een fors minder aantal deelnemers dan eerdere jaren: € 7250,-!

Een mooie bedrag waarmee wij het Kinderhuis kunnen ondersteunen met hun renovatie / facelift plannen voor het pand aan de Kernkampweg.

We willen alle vrijwilligers en sponsoren wederom bedanken voor hun bijdrage! Het lijkt zo gewoon, maar zonder hen is deze bijzondere tocht niet mogelijk!


« van 2 »