26ste Sponsorfietstocht groot succes!

2 juni jl. was het dan zover : de 26ste Sponsorfietstocht voor Kinderhuis Samuël te Paramaribo. Een honderdtal fietsers hadden zich ingeschreven voor de tocht die ons dit jaar naar Edam zou leiden. Het startschot werd dit jaar gegeven door wethouder Sigge van der Veek. Het miezerige weer weerhield de deelnemers niet om te starten voor deze editie van de sponsorfietstocht. Gelukkig werd het bij Scharwoude droog en dat is het gebleven tot de terugkomst in Schagen. De uitgezette route met als 50 km punt Edam (waar de gebruikelijk koffie met appelgebak niet mocht ontbreken), de terugrit door o.a. Middenbeemster en de Rijp, viel in goede aarde bij de deelnemers. Een mooi stukje promotie van West-Friesland. Ook Rtv Noord Holland was van de partij. Zij hebben een prachtige reportage gemaakt over de tocht.

       

Het doel of eigenlijk…de doelen waar wij dit jaar voor reden:
Het kinderhuis Samuël heeft twee panden. Eén voor het jonge kind en één voor het oudere kind. Een paar jaar geleden hebben wij het eerste huis kunnen voorzien van een zonneboiler en nu hebben wij  de aanvraag gekregen: een zonneboiler op het tweede huis en onderhoudswerk voor beide huizen. Beide projecten kunnen i.v.m. de behaalde opbrengst komende periode uitgevoerd worden. Wij hebben rechtstreeks contact met aannemers. Wij betalen deze ook rechtstreeks. Er zit niemand tussen en er blijft dan ook niets aan de bekende strijkstok hangen. Al het geld komt ten goede aan het kinderhuis Samuël. Het wordt alleen besteed aan door ons goedgekeurde verbouw, nieuwbouw en renovatie projecten.

De voorlopige opbrengst van deze dag is € 7.516,25.
Wederom een prachtig bedrag!!

Wij bedanken alle sponsoren en vrijwilligers die deze Sponsorfietstocht mogelijk hebben gemaakt. Zonder hen is deze tocht niet mogelijk.

  

Twee jaar geleden werd het comité uitgebreid met vier jonge gasten. Het eerste jaar ondersteunden zij de “oude” garde en het laatse jaar ondersteunde de “oude garde” de “jonge gasten”.  Joop Hermans, Hans Rokebrand, Charles Goode, Koos Eriks en Johan Kloos treden na 16 jaar terug.

Mark Helmig, Martin Beek, Marcel Wisman en Stefan Duijn nemen het stokje van heden over en zullen, samen met Hennie Klant die al 26 jaar penningmeester is, de stichting en de sponsorfietstocht verder vorm geven. Zo is er ook in 2019 een sponsorfietstocht!

« van 2 »